طريقه تحضير النجرسكو

طريقه تحضير النجرسكو

بسم الله الرحمن الرحيم 

طريقه تحضير النجرسكو 

المكونات 

1- كيلو ونصف مكرونه شريط او اسباجتى 
2- كيلو ونصف صدور فراخ مخليه ومقطعه رفيع جدا او مفرومه 
3- 400 جرام بصل مفروم 
4- 20 جرام ثوم مفروم 
5- 100 جرام مشروم 
6- 6 مكعب مرقه دجاج 
7- 200 جرامذبده وزيت 
8- 5 جرام جوزه الطيب 


البشامل 
1- لتر لبن 
2- كيس بشامل  
3- 500 جرام جبنه بارميزان مبشوره او رومى

طريقه التحضير

البشامل 
1-يوضع اللبن في اناء علي النار حتي الغليان ويضاف له كيس البشامل  ويقلب علي النار هادئه لمده 4 دقائق ويترك جانبا حتي يبرد 


الفراخ 
1-طاسه على النار نضيف ذبده وبصل وثوم يقلب جيدا نضيف المشروم ونقلب و نضيف الفراخ وتقلب و مرقه الدجاج  ويقلب الجميع على نار هادئه لمده 5 دقائق ويترك جانبا. 
لسلق المكرونه 
1- ماء على النار يغلى نضيف ملح نضيف المكرونه تسلق 3/4 سوى وتصفى جيدا 


طريقه التحضير 
1- نضيف علي المكرونه الدجاج وقليل من صوص البشامل وقليل من الجبنه مبشور ويقلب الخليط جيدا 
2- تدهن الصينيه بالبشامل وتصب الخليط ويسوى بظهر معلقه وباقى البشامل يضاف على الصينيه وتغطى المكروته جيدا بالبشامل وترش باقى الجبنه وتدخل الفرن تاخذ لون ذهبي



sentiment_satisfied الأبتسامات