بسم الله الرحمن الرحيم
طريقه تحضير النجرسكو
المكونات
1- كيلو ونصف مكرونه شريط او اسباجتى
2- كيلو ونصف صدور فراخ مخليه ومقطعه رفيع جدا او مفرومه
3- 400 جرام بصل مفروم
4- 20 جرام ثوم مفروم
5- 100 جرام مشروم
6- 6 مكعب مرقه دجاج
7- 200 جرامذبده وزيت
8- 5 جرام جوزه الطيب
البشامل
1- لتر لبن
2- كيس بشامل
3- 500 جرام جبنه بارميزان مبشوره او رومى
طريقه التحضير
البشامل
1-يوضع اللبن في اناء علي النار حتي الغليان ويضاف له كيس البشامل ويقلب علي النار هادئه لمده 4 دقائق ويترك جانبا حتي يبرد
الفراخ
1-طاسه على النار نضيف ذبده وبصل وثوم يقلب جيدا نضيف المشروم ونقلب و نضيف الفراخ وتقلب و مرقه الدجاج ويقلب الجميع على نار هادئه لمده 5 دقائق ويترك جانبا.
لسلق المكرونه
1- ماء على النار يغلى نضيف ملح نضيف المكرونه تسلق 3/4 سوى وتصفى جيدا
طريقه التحضير
1- نضيف علي المكرونه الدجاج وقليل من صوص البشامل وقليل من الجبنه مبشور ويقلب الخليط جيدا
2- تدهن الصينيه بالبشامل وتصب الخليط ويسوى بظهر معلقه وباقى البشامل يضاف على الصينيه وتغطى المكروته جيدا بالبشامل وترش باقى الجبنه وتدخل الفرن تاخذ لون ذهبي
2- كيلو ونصف صدور فراخ مخليه ومقطعه رفيع جدا او مفرومه
3- 400 جرام بصل مفروم
4- 20 جرام ثوم مفروم
5- 100 جرام مشروم
6- 6 مكعب مرقه دجاج
7- 200 جرامذبده وزيت
البشامل
1- لتر لبن
2- كيس بشامل
3- 500 جرام جبنه بارميزان مبشوره او رومى
1-يوضع اللبن في اناء علي النار حتي الغليان ويضاف له كيس البشامل ويقلب علي النار هادئه لمده 4 دقائق ويترك جانبا حتي يبرد
الفراخ
1-طاسه على النار نضيف ذبده وبصل وثوم يقلب جيدا نضيف المشروم ونقلب و نضيف الفراخ وتقلب و مرقه الدجاج ويقلب الجميع على نار هادئه لمده 5 دقائق ويترك جانبا.
لسلق المكرونه
1- ماء على النار يغلى نضيف ملح نضيف المكرونه تسلق 3/4 سوى وتصفى جيدا
طريقه التحضير
1- نضيف علي المكرونه الدجاج وقليل من صوص البشامل وقليل من الجبنه مبشور ويقلب الخليط جيدا
2- تدهن الصينيه بالبشامل وتصب الخليط ويسوى بظهر معلقه وباقى البشامل يضاف على الصينيه وتغطى المكروته جيدا بالبشامل وترش باقى الجبنه وتدخل الفرن تاخذ لون ذهبي

comments 0 التعليقات:
more_vertsentiment_satisfied الأبتسامات