تحضير الارز بالخلطه

تحضير الارز بالخلطه

بسم الله الرحمن الرحيم 



تحضير الارز بالخلطه 




الموضوع 

 اسهل طريقه لتحضير الارز بالخلطه  



المكونات 

1-  كيلو أرز مصري مغسول     2- 100 جرام لوز، محمص 
   3- 100 جرام بندق، محمص 
4- 100 جرام زبيب، منقوع 
5- 100 جرام صنوبر، محمر       كنور) لتر بيون ( 5 مكعب مرق لحم 
7- 100 جرام بصل، مفروم 
8- 15 جرام كزبره جافه 
9- 5 جرام جوز الطيب          10- 5 جرام القرفة 
 11- 10 جرام القرنفل 
12- 200جرام كبد مقطع       13- 100جرام قوانص مقطع 
14- 100 جرام صلصة كنور 
15- 40 جرام ديمجلاس كنور 
16-  100 جرام ذبده 
17 50 جرام وزيت


طريقه التحضير 


1- نحضر حله نضيف البيون والصلصه على النار يغلى 
2- نحضر حله نضيف ذبده وزيت يسخن ننزل بللارز ويقلب جيدا حتى يسخن جيدانضيف ملح وفلفل وكزبره جافه وقرفه ويقلب جيدا ونضيف البيون فوق الارز ويقلب ويغطى جيدا فى البدايه على نارقويه بعد دقيق نهداء النار لمده 20 دقيق ويقلب جيدا 

طريقه عمل الخلطه 


1- طاسه بيها ذبده وزيت نضيف البصل ويقلب جيدا وننزل بالكبد والقوانص والكسبره الجافه وملح وفلفل اسمر و جوز الطيب ويقلب جيد نضيف جميع المكسرات ويقلب جيد 

لتقديم:.. 
1- نضيف نصف الخلطه للارز ويقلب جيدا والباقى يوضع فى ارضيه فورمه الارز وتكبس بالارز وتقلب وترش على الوجه بقدونس مفروم




sentiment_satisfied الأبتسامات